Premijera Fiatovog TwinAir motora na sajmu automobila u Beogradu

Fiat Twin Air motor

Na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu kompanija Fiat Automobili Srbija premijerno predstavlja revolucionarni TwinAir motor koji ostvaruje rekordno nisku emisiju ugljen-dioksida i potrošnju goriva.

Ovaj ekološki napredan motor emituje svega 95 g/km CO2, što je za 30% manje u odnosu na motore iste snage. Sa 4,1 l goriva na pređenih 100 kilometara, TwinAir spada u kategoriju najekonomičnijih potrošača. Svoju premijeru u Beogradu TwinAir će doživjeti kao motor kultnog Fiata 500.

Lak i kompaktan, TwinAir motor posjeduje dva cilindra, 85 KS i zapreminu od 875 cm3. Izuzetna efikasnost i minimalna potrošnja postignuti su zahvaljujući MultiAir tehnologiji (elektro-hidraulična kontrola usisnih ventila) koja ujedno povećava ukupnu snagu motora. Inovativnim rješenjima smanjen je i nivo buke i vibracija što doprinosi većem uživanju u vožnji.

Revolucionarni motor se ugrađuje sa Start&Stop sistemom koji štedi gorivo i smanjuje emisiju privremenim gašenjem motora dok automobil nije u pokretu.

Fiatova TwinAir tehnologija nedavno je dobila i prestižnu “žPaul Pitch” nagradu za tehnološki razvoj, koju dodjeljuje njemački auto-magazin “žAuto Motor und Sport”.