Brzi i žestoki: Chevroletov koncept Miray i Colorado Rally

Tokom stotinu godina svoje povijesti Chevrolet je stvorio i unaprijedio cijeli niz privlačnih primjera automobilskog dizajna kao što su Belair, Suburban, Corvette i Camaro. Premda su Chevroletovi automobili vrlo različiti po svojemu izgledu i time odražavaju različitost svojih korisnika, postoji zajednički dizajn i DNK branda te skup vanjskih i unutrašnjih elemenata koji razlikuju Chevrolet automobile od konkurencije.

Bilo da se radi o miniju Sparku ili SUV Captivi ““ Chevroletov dizajn je izražajan i moderan uz oslanjanje na bogato nasljeđe branda pa se evociraju koncepti iz prošlosti uz istovremeno izbjegavanje stalnog kruženja u retro stilovima.

Chevroletova konceptna vozila Miray i Colorado Rally, koja će u Frankfurtu imati svoju europsku premijeru, utjelovljuju ove principe dizajna te vode postojeće trendove u svojim segmentima korak dalje u budućnost. Dok snažni Colorado Rally pokazuje kako će izgledati iduća generacija ovog srednje velikog pickupa, Chevrolet Miray svojim futurističkim izgledom spaja vanjštinu inspiriranu mlaznim avionima s naprednim hibridnim pogonskim sustavom.

Chevrolet Colorado: široke proporcije i aerodinamično oblikovana karoserija

Smješten na podvozju s pogonom na svim kotačima, konceptni Colorado Rally, prvi put predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u Buenos Airesu, otkriva svoju snagu svakim četvornim centimetrom svoje karoserije. Cilj mu je ponuditi maksimalnu autentičnost ““ pri dizajniranju fokus je bio na rally automobilima.

Svojim širokim stavom, 18-inčnim aluminijskim naplatcima s gumama za blato, sustavom ovjesa podesivim po visini (do 55 mm) te sportskim amortizerima Fox Racing Shox (hod 140 mm), ova druga pokazna verzija srednje velikog pickupa Colorada pravo je utjelovljenje izdržljivosti. Prva pokazna verzija kamioneta Colorado predstavljena je na Automobilskom sajmu u Bangkoku u travnju ove godine.

“žChevrolet od samog početka proizvodi kamionete i oni su neizostavan dio našeg branda. Kroz svoj svrsishodan dizajn, unaprjeđivanje i beskompromisne sposobnosti, konceptni Colorado Rally predstavlja kreativnu reinterpretaciju našeg nasljeđa na koje smo vrlo ponosni”, rekao je Wayne Brannon, predsjednik i izvršni direktor Chevrolet Europe.

Velika prednja svjetla s LED žaruljama, Chevroletova prepoznatljiva dvodijelna rešetka, pomno oblikovan poklopac motora i robustan blatobran od fiberglasa definiraju izgled Coloradovog prednjeg dijela. Dva dodatna svjetla koja ulaze u prednji rub krova i u vanjske retrovizore, akrilni rally prozori s otvorima za zrak te kuke za vuču sprijeda i straga dodatno naglašavaju off-road karakter ovog automobila. Konceptni Colorado Rally pogoni 2.8-litarski turbo dizelski motor, a tu su i dva vitla od 5,5 KS integrirana u prednji i stražnji odbojnik.

Dok je Coloradova karoserija obojana trostrukim slojem biserno bijele boje i ukrašena “žzlatnim” česticama, njegov krov i odbojnici, stilizirani kavez za zaštitu od prevrtanja kao i unutrašnjost utovarnog prostora u kojemu se nalazi rezervna guma s kutijom za alat napravljeni su od plastike u boji ugljena. Poklopac prtljažnika ima dva velika otvora radi boljih aerodinamičnih performansi te bolje preglednosti. Ostali detalji uključuju otkriven poklopac rezervoara te, naravno, Chevroletovu leptir-mašnu koja se ponosno smjestila sprijeda i na poklopcu prtljažnika.

Iznutra su se dizajneri fokusirali na ergonomiju, sigurnost i funkcionalnost. Interijerom dominira tamna pepeljastosiva boja koja je u kontrastu sa srebrno obojanim unutrašnjim ojačanjima kabine i ostalim metalnim detaljima.

Visokoperformansni upravljač dizajniran za agresivno upravljanje pomaže vozaču da sigurno usmjerava kamionet u odgovarajućem pravcu na neravnim terenima. U njemu se nalaze integrirane LED lampice koje funkcioniraju kao priručni tahometar. Pomoć pri traženju pravog puta prisutna je u obliku sustava satelitske navigacije koji je smješten ispred vozača. Coloradovi sigurnosni pojasevi s pet točki zatezanja izravno su pričvršćeni za zaštitnu unutrašnju konstrukciju. Osim toga, poseban sustav gašenja požara osigurava da se svaka, pa i najmanja vatra u putničkoj kabini i dijelu s motorom lako stavlja pod kontrolu.

Dodatne značajke unutrašnjosti su:

  • Glavni prekidač integriran u središnju konzolu. Ima dvije ključne funkcije: pokretanje motora i isključivanje svih sustava u vozilu u hitnim slučajevima.
  • Sustav brzog protoka zraka koji brzinski pročišćava zrak iz kabine kada automobil uđe u oblak prašine tijekom off-road vožnje.
  • Paket za rehidraciju smješten iza svakog sjedala. Hrana se može dostavljati putnicima kroz malu cijev.

Chevrolet Miray: jačanje veze između automobila i vozača

Prvi put predstavljen na Automobilskom sajmu u Seoulu u ožujku ove godine, konceptni Chevrolet Miray nudi posve svježu interpretaciju nekih tipičnih Chevroletovih dizajnerskih elemenata uz istovremeno odavanje počasti Chevroletovoj tradiciji proizvodnje sportskih automobila. Miray pokreću dva naprijed smještena 15-kilovatna električna motora napajana baterijom, koji daju više nego pristojno ubrzanje i nultu emisiju u urbanoj vožnji.

“žMiray je korejska riječ za budućnost. Ovaj koncept jača vezu između automobila i vozača te iz novog kuta sagledava kakav bi mogao biti sportski automobil budućnosti”, objašnjava Brannon. “žMnoge komponente korištene u njegovom pogonskom sustavu logičan su slijed razvoja naših dosadašnjih dostignuća u ovom području. Na taj način Miray pokazuje potencijal unaprjeđenja i razvoja današnjih pogonskih tehnologija.”

Budući je malen i otvoren kao Monza SS iz 1963., a lagan i karakteran kao Corvair Super Spyder iz 1962., Miray ima aerodinamičan trup koji podsjeća na moderne lovačke mlazne avione. Njegovu dvodijelnu rešetku okružuju LED prednja svjetla s novim prepoznatljivim svjetlima za dnevnu vožnju. Prednji i stražnji blatobrani podsjećaju na stare Chevroletove Corvette i izražavaju sportski automobilistički duh ovog koncepta. Spojleri od ugljičnih vlakana na uglovima pomažu kontrolirati struju zraka. Gledano odozgo, kabina ima jedinstven oblik dijamanta.

Bočni dijelovi koji se sužavaju prema kraju načinjeni su od kombinacije plastike ojačane ugljičnim vlaknima i čistih ugljičnih vlakana. Uglata linija karoserije ispod koje se nalazi ambijentalno osvjetljenje stvara oblu liniju svjetla kada je automobil u pokretu. Škare-vrata u stilu Le Mansa dodatno naglašavaju Mirayev sportski izgled.

U stražnjem dijelu, stražnja svjetla smještena ispod lagano izdignute površine odražavaju Chevroletov dizajnerski princip dvodijelnosti. Miray ima 20-inčne prednje i 21-inčne stražnje naplatke načinjene od spoja aluminija i ugljičnih vlakana. Dominantna tema turbine podsjeća na kretanje čak i kada je Miray nepomičan.

Zanimljiv i privlačan interijer

U Mirayevoj unutrašnjosti nalazi se spoj aluminija, prirodne kože, bijele tkanine i površina u boji tekućeg metala. Putnička kabina okružena je ljuskom od ugljičnih vlakana koja čini laku i istovremeno izuzetno čvrstu strukturu. Dvostruki kokpit izravno je inspiriran legendarnom Chevrolet Corvetteom: istovremeno je posve fokusiran na vozača, dok uvlači suvozača u čitavo iskustvo vožnje.

Kada su razmatrali kako prikazivati informacije vozaču, dizajneri su se odlučili za posve jedinstven pristup: korištenje pozadinske projekcije na ploči s instrumentima. Informacije koje se serviraju vozaču filtrirane su prema prioritetu u tri zone, čime se uklanja mogućnost vizualnog kaosa i omogućuje vozaču da se fokusira na užitak vožnje.

Središnji zaslon osjetljiv na dodir spušta se do aluminijske konzole koja podsjeća na nos mlaznog aviona s izvučenim kotačima za spuštanje. Vanjska površina spušta se i spaja s interijerom te se susreće s ojačanom konzolom u jednoj liniji koja spaja prednji i stražnji dio vozila.

Ambijentalno osvjetljenje koje polazi od gornjeg dijela ploče s instrumentima i spaja se sa stražnjim dijelom sjedala daje osjećaj luksuza. Sjedalo i nasloni za glavu spojeni su s laganom ljuskom od ugljičnih vlakana i montirani na jednu aluminijsku tračnicu. Dio s naslonom slijedi oblik eksterijera automobila i pruža zaštitu za glavu u prilikama kada će se voziti s otvorenim krovom.

Zanimljiv detalj je gumb za pokretanje vozila smješten u središnjem dijelu. Na njegov pritisak uvlačivi instrumenti pojavljuju se kao kod aviona jednosjeda, dok se na bijeloj površini pojavljuje interaktivna projekcija.

Uvlačive kamere za pogled straga, koje su tu umjesto uobičajenih vanjskih retrovizora, automatski se izvlače iz bočnih staklenih površina. Prilikom vožnje po gradu kamera usmjerena naprijed funkcionira u suradnji s GPS-om kako bi se navigacijske informacije uparile s videosnimkama uživo.

Prilagodljiv pogonski sustav odgovara Mirayevom futurističkom izgledu

Mirayev “žpoluelektrični” pogonski sustav, smješten uglavnom iza i ispod vozača, konstruiran je tako da poveća performanse i uštedu goriva. Njegova dva prednja 15-kilovatna električna motora pogoni 1,6-kilovatsatna litij-ionska baterija koja se puni regenerativnim kočenjem. Sustav se može prebaciti s prednjega na stražnji pogon.

1,5-litarski četverocilindrični motor s turbopunjačem smješten iza kokpita u kombinaciji s električnim motorima nudi vožnju visokih performansi. Također nudi puno okretnog momenta uz istovremenu automatsku integraciju električne tehnologije čime je postavljen novi standard u segmentu kompaktnih modernih gradskih automobila.

Prijenos s dvostrukom spojkom eliminira potrebu za konverterom okretnog momenta, čime je omogućeno smanjenje dimenzija motora. Mijenjanje brzina je instantno i precizn. Sustav start-stop radi u kombinaciji s Mirayevim prijenosom s dvostrukom spojkom.