Otkrivamo detalje novog Audija A8!


Perjanica Audi brenda A8 je iza ugla. Otkrivamo detalje novog A8. Vlasnici Audija, spremite se za novu uzdanicu brenda. Vreme je da se ratosiljate starog, i nabavite novi sjajni Audi A8!

Nova suspenzija

Audi je predstavio novu aktivnu suspenziju za sledeću generaciju A8, koja će biti predstavljena sledećeg meseca 11. Jula na Audi samitu u Barseloni.

Novi elektromehanički sistem upošljava kameru na prednjem delu vozila koji analizira put ispred sebe do 18. puta u sekundi kako bi podesio vešanje prema uslovima. Audi tvrdi da su trzaji skoro potpuno eliminisani.

Suspenzija je takođe integrisana sa sistemom napajanja. Svaki točak ima električni motor koji vuče napon iz električne infrastrukture, koji ima svrhu da prilagodi vešanje u skladu sa uslovima na putu. Pogon na sva četiri točka će biti dostupan, a Audi tvrdi da je ima manji prostor zaokreta od modela A4.

Hibridna budućnost Audija A8

Svaka verzija sledeće generacije će imati hibridnu tehnologiju. Auto će debitovati na Audi samitu u Barseloni i time uzvratiti udarac Mercedes S-Klasi i BMW seriji 7, pritom koristeći naprednu tehnologiju i više aluminijuma u konstrukciji, kao i komponente od magnezijuma i ugljeničnih vlakana.

Novi motori za A8

Do sada je vrlo malo informacija pušteno o motorima nove A8 postavke, ali znamo da će limuzina imati 6, 8 pa čak i verzije sa 12 cilindara. Svaki model, od početnog V6 pa sve do glavnog W12 će imati neki vid hibridne tehnologije.

Audi već eksperimentiše sa 48v tehnologijom napajanja na svom SQ7 TDI, implementirajući električni kompresor koji treba da eliminiše turbo rupu. Međutim, sistem u novom Audi A8 će biti kompleksniji, povećavajući snagu i vuču dok istovremeno smanjuje emisije i povećava potrošnju goriva.

Lagana konstrukcija novog Audi A8

Perjanica brenda ima istoriju upotrebe laganije konstrukcije, ali inžinjeri priznaju da će prilagođavanje zahtevima kupaca doneti malo više težine. Težina čistog metala je oko 50kg teža od sadašnje konstrukcije A8.

Uzrok ovom povećanju težine je ojačanje karoserije usled panoramskog sunčanog krova, dodatne tehnologije i hibridnog sistem koji svakako doprinosi težini. Kako bi maksimalno negirali efekte, povećana je upotreba aluminijuma dok prvi put uvode magnezijum i ugljenična vlakna.

Prvi istinski autonomni automobil

Pored upotrebe naprednih tehnologija za smanjene težine, nova generacija A8 će biti jedan od automobila sa najviše tehnologije. Cilj Audija je da ovo bude prvi regularni automobil sa autonomnom tehnologijom trećeg nivoa. Što znači da će Audi A8 moći u potpunosti da preuzme kontrolu.

Šta vi mislite novom A8? Da li će moći da se nosi sa konkurencijom?