Chevrolet na kraju sezone 2012. napušta WTCC

Nakon strateškog razmatranja Chevroletovog programa sudjelovanja u automobilističkim utrkama i marketinškog programa, odlučeno je da će Chevrolet nakon završetka sezone 2012. napustiti World Touring Car Championship.

Chevrolet je u zadnjih osam godina osvojio dva naslova pobjednika natjecanja u kategorijama vozača i konstruktora (2010., 2011.) te ostvario 59 pobjeda u utrkama. Tri uzastopne godine Chevroletov je trkaći tim na stazi dokazao vrhunske sposobnosti Cruzea, najbolje prodavanog Chevroletova modela, u okršajima s nekima od najvećih imena automobilističkog sporta.

Ova se objava poklapa sa sredinom sezone kako bi Chevroletovi vozači i partner RML mogli planirati buduće poteze.
Chevroletov WTCC tim trenutno vodi u oba dijela natjecanja i cilj mu je završiti na vodećim pozicijama te tako pridodati dva nova svjetska naslova svojim postignućima u ovom natjecanju.

“Nakon razmatranja strateške važnosti naših automobilističkih i marketinških programa odlučili smo krajem sezone 2012. napustiti FIA World Touring Car Championship i usmjeriti aktivnosti razvoja našeg branda na druga područja. Iznimno smo ponosni na dva dvostruka svjetska naslova koja smo osvojili u ovom serijalu i na 59 pobjeda u posljednjih osam godina. WTCC je bio važna platforma za naš brand i pokazatelj Chevroletove kvalitete u Europi i na svjetskim tržištima. Chevrolet i RLM sada namjeravaju dati sve od sebe da osvoje i treći dvostruki naslov svjetskih prvaka.”, izjavila je Susan Docherty, predsjednica i izvršna direktorica Chevrolet Europe.

Chevrolet će i dalje biti prisutan u automobilizmu kroz druga natjecanja u kojima sudjeluje, primjerice IndyCara i GT Racinga.