Nissan predstavlja limitiranu seriju uzbudljivog Jukea-R

Nissan je najavio da će se njegov inovativni crossover Juke-R moći po narudžbi kupiti u vrlo ograničenom broju primjeraka. Juke-R s motorom od 3,8 litara i najvećom brzinom od 260 km/h svoju je premijeru u januaru doživio u Dubaiju i privukao ogromnu pažnju, a Nissan je dobio tri čvrste narudžbe za taj automobil. Dva su automobila naručili uglednici iz visokog društva Dubaija. Nissan će po narudžbi izraditi još takvih automobila, a narudžbe će primati iduće četiri sedmice. Dok se originalni Juke-R bazirao na podvozju MY10 GT-R, nova će serija koristiti pogon i šasiju MY12 GT-R. Prva će tri automobila svojim vlasnicima biti isporučena krajem ljeta.

Gareth Dunsmore, marketinški stručnjak zadužen za Juke izjavio je: “Juke-R izvorno je bio poseban koncept namijenjen spajanju dvaju Nissanovih najinovativnijih modela. Međutim, reakcija na automobil u Dubaiju je bila nevjerovatna – ljudi su ga htjeli kupiti na ulici! Uz tako veliko oduševljenje i tri čvrste narudžbe, odlučili smo da automobil uđe u proizvodnju. Ne možemo razočarati ljubitelje koji toliko žarko žele automobil imati u svojoj zbirci. Juke-R postao je pravi fenomen.”

Nissan je najavu limitirane proizvodnje potkrijepio objavljivanjem najave filma “Desert Nemesis” koji prati Nissanovog prvog pobjednika GT Akademije Lucasa Ordoneza, kako se najboljim superautomobilima na svijetu utrkuje u uzbudljivim uličnim utrkama poput onih u igrici “žNeed for Speed”. U Desert Nemesis nagrađivani režiser Rob Kaplan zabilježio je buku i uzbuđenje koje mišićavi Juke-R stvara u uličnim utrkama s najglasnijim i najslavnijim protivnicima. Ispreplićući filmske prizore sa snimkama igrača koji se pretvorio u profesionalnog vozača pa najuzbudljivije superautomobile na svijetu vozi ulicama ekskluzivne marine u Dubaiju, Kaplan nudi mogućnost da vidimo kako Juke-R pronalazi svoje mjesto u svjetskoj eliti. Svakako pogledajte film u nastavku.