Nokia proširila saradnju s pet vodećih proizvođača automobila

Nokia je proširila saradnju s pet vodećih automobilskih marki te je tako dodatno osnažila vodstvo u automobilskom sektoru. Saradnja je najavljena s kompanijama BMW, Mercedes, Volkwagen, Hyundai, Volvo te s kompanijom Pioneer i Garmin.

Tehnološka rješenja firme Nokia, odnosno Location and Commerce (L&C) odjela, koji se bavi razvojem mapa i navigacije, koriste se u četiri od pet integrisanih navigacijskih sistema, a Nokia je jedina kompanija u automobilskoj industriji koja pruža cjelokupnu uslugu izrade mapa i navigacijskih rješenja i na taj način olakšava poslovanje svojim partnerima.

Nokijin L&C odjel ima dugu tradiciju kvalitete i stručnosti, a to je prepoznao i velik broj kompanija koje su izabrale NAVTEQ® mape kao buduću generaciju infotainment sistema.

“Vjerujemo kako Nokijin L&C (NLC) odjel omogućava proizvođačima automobila i ostalim kompanijama unutar automobilske industrije da krajnjim korisnicima pruže najbolje iskustvo. Najava proširenja saradnje potvrđuju ovaj način razmišljanja”, rekao je Bruno Bourguet, potpredsjednik odjela Prodaje i razvoja poslovanja unutar NLC-a.

Zahvaljujući nasljeđu NAVTEQ mapa i Nokijinih inovativnih istraživanja u području mobilne navigacije, Nokijin L&C segment razvio je najsnažniji portfolio proizvoda, posebno napravljenih kako bi zadovoljili potrebe partnera u automobilskoj industriji.

“Vozači danas ne očekuju da im samo kažete koji je najbolji način vožnje od točke A do točke B. Istovremeno žele aktualne prometne informacije, obavijesti o zanimljvim mjestima u blizini te općenito podatke koji im pomažu da njihova vožnja bude ugodnija i više od svakodnevne rutine i obaveze. Nevezano radi li se o putovanju na posao ili dužem putovanju, u skladu s našom vizijom povezanog automobila, korisnicima pružamo širok spektar mogućnosti od navigacije do sigurnosti i zabave, rekao je Bruno Bourguet potpredsjednik odjela Prodaje i razvoja poslovanja unutar NLC-a.

Koncept “Connected Car”, koji automobil pretvara u “komandni centar” jest nešto što mnoge kompanije u industriji pokušavaju napraviti. Naša filozofija je da želimo oduševiti ljude koji će koristiti naše proizvode bilo putem vlastitih aplikacija ili omogućavanjem klijentima da kreiraju vlastita iskustva kroz naš sadržaj i usluge. Naime, područja kao što su promet, parkiranje, pretraživanje te mapiranje su posebno teška za rješavanje, ali ključna za pozitivno iskustavo korisnika.