Uvjeti korištenja

OPŠTI UVJETI KORIŠTENJA

Portal “turbomagazin.com” (u daljem tekstu: portal) pruža usluge informisanja i objavljivanja sadržaja koji su posebno posvećeni temi automobilizma u skladu sa rubrikama na početnoj strani.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala te svih njegovih dijelova (web stranica) na adresi www.turbomagazin.com smatra se da su korisnici upoznati s ovim uslovima i svim rizicima koji proističu korištenjem ovog portala, te prihvaćaju koristiti sadržaj istog isključivo za vlastitu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

 

AUTORSKA PRAVA

Portal je isključivi vlasnik svih autorskih prava svojih vlastitih sadržaja (tekstualnih, vizuelnih i audio materijala, baze podataka i programskog koda). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi.

 

USLOVI PRENOŠENJA TEKSTOVA

Drugi portali i internet stranice smiju prenijeti dijelove pojedinih tekstova isključivo kao vijest od najviše 700 znakova (slova, karaktera – ne uključujući prazna mjesta, razmake) uz obavezno navođenje izvora pri čemu su obavezni objaviti link na originalni tekst na turbomagazin.com portalu, u obliku izvornog imena teksta koje je ujedno i link na članak. U slučaju da članak ima manje od 700 znakova, dozvoljeno je prenošenje maksimalno polovine teksta.

 

PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGA

Uredništvo portala zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

 

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE

Portal se sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje turbomagazin.com portala koristite na vlastitu odgovornost. Portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu eventualnu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i izvan portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Turbomagazin.com ne snosi odgovornost ni za kakvu eventualnu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Uredništvo portala poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Sve podatke skupljene tokom posjete portala, uredništvo neće davati na uvid trećoj strani niti ih na bilo koji način zloupotrijebiti. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Uredništvo portala može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provideru). Ove podatke uredništvo portala koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Uredništvo portala se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

 

PRAVILA KOMENTIRANJA

Komentari objavljeni na portalu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećem licu zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Neki ili svi tekstovi ne moraju nužno biti podložni komentarisanju.

Administratori i redakcija jedini su ovlašteni za interpretaciju pravila.

Prilikom komentarisanja strogo je zabranjeno:

– veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke.

– neprimjeren govor, izražavanje mržnje, vrijeđanje i/ili prijetnje drugim korisnicima;

– postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja;

– upotreba tzv. keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download;

– oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst;

– postavljanje sadržaja koji nije vezan uz tekst;

– spamanje (postavljanje besmislenih i nesvrsishodnih komentara)

– pisanje velikim slovima (općenito se na internetu smatra vikanjem te se ne preporučuje);

– lažno predstavljanje

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće bosanskohercegovačke i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način;

– objavljivanje, slanje i razmjenu informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima;

– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

– manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala;

– objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravima;

– objavljivanje, slanje i razmjenu neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane;

– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične kompjuterske fileove ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg softwarea i/ili hardwarea i telekomunikacijske opreme;

– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posjetioca ili korisnika portala.

Uredništvo zadržava pravo na brisanje svih komentara koji krše ova pravila.

 

IZMJENE USLOVA KORIŠTENJA

Uredništvo portala zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Važeća su ona pravila koja su trenutno objavljena.

 

turbomagazin.com